Laden...

Duurzaamheid

Duurzaamheid en het produceren van eerlijke producten vinden we belangrijk. Wij zijn al meer dan 35 jaar een familiebedrijf en zien het als toegevoegde waarde om Nederlandse producten te maken. Hout is een puur en goudeerlijk product, wat wij met veel passie voor het oude ambachtsvak vervaardigen tot mooie producten, zodat u er volop van kunt genieten. Wij werken graag samen met lokale ondernemers en onze producten worden gemaakt van lokaal Hollands Hout. Hout uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Hout is een van de meest milieuvriendelijke materialen ter wereld. Bomen nemen CO2 op, die ook na het oogsten en verwerken in het hout blijft vastgelegd. Hollands Hout komt bovendien van dichtbij, dat scheelt kilometers en dus fossiele CO2-uitstoot.

INHOUT-boomstam-planken

FSC®-keurmerk

Duurzaamheid staat bij ons voorop. Daarom is het hout dat INHOUT gebruikt voorzien van het FSC®-keurmerk. De FSC® is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd de bedreiging van bosgebieden tegengaat. De organisatie bewaakt daarnaast uitgangspunten voor goed bosbeheer. Het FSC®-keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen waarvan het beheer voldoet aan de hoogste eisen op milieuvriendelijk, sociaal en economisch gebied.

FSC-Logo

Ons doel? Mooie producten, op een eerlijke en duurzame manier vervaardigd, waar u volop van kunt genieten.

Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het expliciet richten van de bedrijfsactiviteiten op het bereiken van een duurzame samenleving. INHOUT is actief bezig met duurzaamheid, omdat wij het belangrijk vinden onze maatschappelijk verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Wij nemen duurzaamheid serieus. In grondstoffen, ons productieproces en onze activiteiten kiezen wij voor maatschappelijke verantwoordelijkheden en een minimale milieubelasting.

Podium voor jonge ontwerpers

Wij bieden studenten of jonge ontwerpers de mogelijkheid een ontwerp te ontwikkelen tot een goed prototype. Op deze manier hebben we meegewerkt aan diverse afstudeerprojecten. We willen jonge ontwerpers meegeven dat er veel kennis en ervaring bij Nederlandse bedrijven zit. Voor ons is het goed om het enthousiasme van de jonge ontwerpers te ervaren. Door een goede samenwerking tussen ontwerper en producent kunnen in korte tijd kwalitatief hoogwaardige prototypes en producten ontwikkeld worden.