Antiek en Meubelrestauratie

Heeft u een beschadiging aan uw tafel of kast, door krassen, een lichte waterplek, brandschade, verkleuring of het loslaten van een houtverbinding. Bij INHOUT bent u aan het juiste adres voor meubel reparaties en antiek restauraties. Door uw beschadigde meubel te laten repareren heeft u weer jarenlang plezier van uw eigen meubel en hoeft het meubel niet vervangen te worden.

Verhuisschades, ongewenste vlekken in een tafelblad, losgelaten fineer of verkleuring zijn veel voorkomende werkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in meubel reparaties. Alles van hout, of waar hout in verwerkt is kunnen wij weer maken tot een mooi en zo goed als nieuw product. Wij doen dit met passie voor het oude meubelmakers ambacht. De meubels worden door ons met nieuwe machines, op een ambachtelijke wijze, gerepareerd en gerestaureerd. Wij zorgen dat de meubels weer in originele staat terug gebracht worden. Technisch worden de meubels weer stevig gemaakt en vervolgens zorgen wij dat door een zorgvuldige afwerking de meubels er weer als nieuw uit zien.

Antieke meubelen die emotionele waarde hebben kunnen wij voor u restaureren met behoud van het eigen karakter van het meubel. Elk meubelstuk heeft op zeker moment onderhoud nodig. Jarenlang intensief gebruik, omgevingsinvloeden, kunnen bepalen dat er onderhoud nodig is om de levensduur veilig te stellen. Met vislijm, beenderlijm, schellak en andere historische materialen herstellen wij uw meubelen.

In opdracht van u kunnen wij een schatting maken van de kosten voor het herstel van de schade en dit vastleggen in een schadetaxatie. Een schadetaxatie maken kost standaard €50,-. De taxatie bevat een beschrijving van het meubel met daarbij de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Als de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat ontvangt u de kosten van de schadetaxatie via de verzekering terug. Het herstel van de schade kunnen wij vervolgens in onze eigen werkplaats uitvoeren.

Door de jaren heen hebben wij meubels uit de 17de, 18de, 19de en 20ste eeuw gerestaureerd, o.a. tafels, stoelen, staande klokken, kabinetten en kunstkabinetten. Wij kunnen middels een restauratieplan en een passende werkwijze een eindresultaat bereiken dat in verhouding staat tot de waarde van het meubelstuk. Als lid van Restauratoren Nederland en Art Restorers Association onderschrijven wij de richtlijnen met betrekking tot restauratie van cultureel erfgoed.

bike

Als lid van Restauratoren Nederland en Art Restorers Association onderschrijven wij de richtlijnen met betrekking tot restauratie van cultureel erfgoed.

Prijzen

Tafelreparatie

Schuren en afwerking in lak of olie

Salontafelblad vanaf € 325,-

Eetkamertafelblad vanaf € 425,-


Verlengen van een tafelblad

Vanaf € 350,-


Vergroten / verkleinen door aanpassing onderstel

Salontafel vanaf € 275,-

Eetkamertafel vanaf € 375,-

Stoelreparatie

Herstellen verbindingen

Vanaf € 95,-


Verhogen/ Verlagen van een stoel

Vanaf € 95,-

Kastreparatie

Bijwerken van droogte scheuren en bijkleuren

Vanaf € 775,-


Vervangen van scharnieren

Vanaf € 95,-


Complete reparatie van oude / antieke kast

Vanaf € 1.500,-

Wilt u uw meubel laten repareren? Bel (0592) 24 32 39 of mail ons

Onze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Klik op "Accepteer Cookies" om onze website te bekijken zoals hij bedoeld is.